Čanak: Solidaran gest Čedomira Jovanovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 02. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Solidaran gest Čedomira Jovanovića

NOVI SAD – Komentarišući odluku predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da se priključi poslaničkom klubu Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka u Skupštini Srbije, lider LSV kaže da je to gest solidarnosti i da je reč o interventnom rešenju.

LSV
 
- To je bio dogovor koji smo napravili zato što je on kao naš koalicioni partner shvatio da smo sada izloženi jednom šikaniranju i pokušajima da se naš glas, što je moguće više, skloni iz Skupštine Srbije. I, jednostavno, kao naš prijatelj, on je odlučio da nam doda tog jednog poslanika koliko je trebalo da poslanička grupa nastavi da postoji - kazao je za Radio-televiziju Srbije Nenad Čanak.
 
A u izjavi za „Politiku”, lider LSV je ponovio da je reč o interventnom rešenju i da niko ne očekuje da Jovanović zauvek napusti svoj klub i ostane u drugom. On kaže da je predstavio Jovanoviću situaciju u kojoj se Liga našla zbog „očiglednog pokušaja da se razbije poslanički klub u kome se mi nalazimo“. 

- On se vrlo ljubazno ponudio da formalno da svoj potpis i da bude peti u poslaničkom klubu, čime nam je pomogao da ga zadržimo posle nemoralnog odnošenja mandata od strane naše bivše poslanice Marinike Tepić. To nam omogućava da nastupamo u parlamentu koristeći pogodnost koju on pruža. To je, s jedne strane, bio Čedin način da iskaže svoje neslaganje sa gestom Tepićeve, a sa druge način da pokaže solidarnost sa strankom sa kojom je bio u nekoliko mandata u koalicionim odnosima na izborima i posle izbora – istakao je Čanak i dodao:
 
- Ovo je interventno rešenje, tek toliko da se pokaže da ljudi iz različitih stranaka, koje povezuju iste vrednosti, umeju da se ponašaju solidarno i sa razumevanjem. Ovo je zaista sjajan presedan, poučan za sve koji gledaju kako izgleda parlamentarni život u skupštini, jer je jedan od retkih primera da neko hoće da pomogne iz čistih ubeđenja.
 
Čanak kaže da je LSV i na prethodnim izborima bio u koaliciji sa LDP-om, ali i u prošlosti, da su kontakti među strankama permanentni, bez obzira na to da li su na izbore izlazili zajedno, jer ih povezuje sličan sistem vrednosti.
 
- Ne znam šta nosi dan, a šta noć, ali znam da se, ipak, dobro dobrim vraća, a zlo – zlim - kaže Čanak.
 
(BILSV, 09.02.2017)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook