Čanak: Voleo bih da mi Segrej Trifunović to kaže u lice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Voleo bih da mi Segrej Trifunović to kaže u lice

NOVI SAD - Ono šta sam video, ne verujem da je Sergej Trifunović izgovorio. To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora, da u to potpuno ne verujem, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

Na ovaj način Čanak je za Blic prokomentarisao sinoćni skandalozni nastup glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića u Novom Sadu, u kome je izvređao političke neistomišljenike i Nenada Čanka, o kome je govorio i u kontekstu ocepljenja Vojvodine.

- Ne verujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želeo bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne verujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primeren građanskom društvu - kaže Čanak.

Lider LSV nije bio juče na Trifunovićevom nastupu, kaže da je pogledao neki snimak, i navodi da je možda reč o „nekakvom izmišljenom pokušaju da se napravi nekakva svađa“. Govoreći o otcepljenju, Čanak kaže da hiljadu puta izrečena laž postaje istina.

- O otcepljenju se priča desetinama godina unazad pa sve do danas, i uvek se koristi jer je najelegantnije rešenje da dobijete neku bitku, jer niko zapravo otcepljenje neće. Ta trabunjanja oko secesije su priče koje prolaze, i za one koji nemaju šta drugo da radi. Ko ne zna ništa o tome i Vojvodini, priča o secesiji - priča Čanak.

Kako je naveo, ima i napismeno da stranka na čijem je čelu nema separatističke težnje.

- U jednom od prethodnih saziva skupštine, jedan od poslanika SRS je postavio pitanje o separatističkom delovanju LSV, i tada dobio odgovor od policije da ona nema saznanja o tome. Tako da, imamo i napismeno da LSV to nije. To je priča koja se koristi kao opšte mesto - objasnio je Čanak.

 (SzILSV, 02.03.2019)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook