Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook