Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Nikolić duguje odgovore na mnoga pitanja

BEOGRAD – Pet poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine nije danas prisustvovalo polaganju zakletve Tomislava Nikolića, u Narodnoj skupštini Republike Srbije jer, kako je istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, Nikolić građanima Srbije duguje odgovore na mnoga pitanja.
Izjave | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Neprihvatljiva koalicija DS i SNS

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za RTV Vojvodine da je za LSV neprihvatljiva koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, te da bi u tom slučaju Liga bila u opziciji.
Izjave | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD - Portaprolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook