Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook