Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.

"Boris Tadić je posle par sati nepijenja radikalskog vođe Tomislava Nikolića odmah otišao da se zabrine za njegovu sudbinu, a nisam primetio da je toliko brige bilo kada su ljudi iz očaja i nemoći sekli sebi udove da bi skrenuli pažnju na teško stanje u kome žive. To je stvar koja mi nije jasna i mislim da je to nešto o čemu ćemo morati ozbiljno da razgovaramo, a ne o ovoj šaradi " upozorio je Čanak. Predsednik LSV je istovremeno začuđen ponašanjem medija u celom slučaju.

"Zaista je čudno da se digne ovolika halabuka oko nekakvog štrajka zato da bi se došlo do izbora mesec ili dva ranije. To je uvredljivo za zdrav razum i jasno se vidi da iza toga stoji najobičnije politikanstvo " kaže Čanak. Prema njegovim rečima, Nikolić se prilikom donošenja političkih odluka samo drži onoga što je naučio dok je bio funkcioner SRS.

"Što se tiče štrajkova glađu kao vida političke borbe u parlamentarnoj demokratiji, oni su svi to naučili od svog vođe, idola i ideološkog lidera Šešelja dr Vojislava. Meni je još pred očima slika uprepodobljenog Tomislava Nikolića kako priča da će Šešelj da posti do smrti u haškom kazamatu. Naravno, niti je on postio do smrti, niti je šta od toga bilo, kao što neće biti ni sada. Da držanje povremenih dijeta daje političke rezultate, a da sam ja svaki put kad sam držao dijetu to proglašavao za štrajk glađu, i da se neko na to obazirao, dosad bi Vojvodina već bila kontinent " zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 19. 04. 2011.)
Izjave | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Marton: Zašto nadležni ne reaguju na izjave kapetana Dragana o Legiji

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je nadležne državne organe da reaguju na izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, u kojima slavi organizatora atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića Milorada Ulemeka zvanog Legija i izvršioca atentata Zvezdana Jovanovića zvanog Zmija.
Izjave | Subota, 23. 05. 2020. | Komentara: 0

Kako je Zeleni fond u budžetu manji od ekoloških taksi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da nema sumnje da je loženje u domaćinstvima veliki, ako ne i najveći uzročnik zagađenja vazduha jer se loži ugalj i drvo, ali i gume, motorna ulja i mnogo toga drugog.
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Stalno nešto čekamo. Kad ćemo mi bolje da živimo?

Dobra vest je da postoji jedna politička opcija kao što je Ujedinjena demokratska Srbija gde smo mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskog fronta pronašli partnere u Beogradu i centralnoj Srbiji da se zajedno borimo za drugačiju državu, koja će biti efikasnija, kvalitetnija, koja će odlučivanje spustiti na nivo građana, izjavio je generalni sekretar LSV i koordinator VF Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook