Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.

LSV

- Centralizam i odlučivanje o svim životnim pitanjima na jednom mestu i u jednoj glavi su besmisleni i kontraproduktivni, a ovo je jedan veoma dobar primer za to. Nadam se da će i ljudi i političari shvatiti da je ovakav model upravljanja državom, a koji je vekovna tradicija u Srbiji, poguban i da će se početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene, a političko odlučivanje preneto na one kojih se ta odluka najviše tiče – kazao je Kostreš.

(SzILSV, 28.05.2019)



Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

LSV se drži obećanja

NOVI SAD - Govoreći o inicijativi Blica za departizaciju koju je i Liga socijaldemokrata Vojvodine potpisala pre nešto više od dva meseca, portparolka LSV Aleksandra Jerkov kaže za taj list da će Liga održati obećanje.
Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Ključno je smanjiti administraciju i privući investicije

BEOGRAD – Vlada Srbije mogla bi biti formirana već početkom jula, a ono što joj predstoji jeste smanjivanje administracije i privlačenje investicija što je ključno za dalji razvoj zemlje, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Važno je čime bi se bavio ženski kokus

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podržala je u izjavi za list Danas ideju osnivanja ženskog kokusa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali ističe da je osnovno pitanje kojim bi se temama bavile poslanice i da li bi predstavljale stranku kojoj pripadaju ili bi se zaista borile za ženska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook