Dačić manipuliše javnim mnjenjem

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Dačić manipuliše javnim mnjenjem

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ivica Dačić, koji je portparol Slobodana Miloševića, nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

LSV

- On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda. Krivica nikada ne može biti koleklivna, već samo individualna. Ivica Dačić dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstva danas u situaciji da bude na vlasti. A LSV je tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića. Sada vidimo da su se i neke opozicione snage navodno opametile i da traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala. Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga - istakao je Kostreš komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločin ima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio.

- Dok god je velikosrpski nacionalizarn vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje - zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 14.05.2019)Izjave | Ponedeljak, 13. 05. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Demaskirana uloga ruskih tajnih službi u regionu

Prekid odnosa između Srbije i Crne Gore bio bi čist politički avanturizam, rekao je u intervjuu za Pobjedu lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je preneo CdM portal. On je istakao da je Beogradu sada potreban svaki prijatelj kojeg može da ima.
Izjave | Petak, 10. 05. 2019. | Komentara: 0

Srbija će biti priznata kada se ogradi od etnocentrične, totalitarne prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će Srbija biti priznata na Zapadu kao i svaka druga država koja je članica Evropske unije onda kada bude poštena prema sebi i kada se bude ogradila od svoje etnocentrične, totalitarne prošlosti.
Izjave | Utorak, 07. 05. 2019. | Komentara: 0

SRS je trebalo zabraniti još 2000.godine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je ocenio da su i Kongres Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima i incident ispred pekare „Roma“ u Borči svinjarije i da je država u oba slučaja zakazala. On je u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink, u kojoj je gostovao i lider SRS Vojislav Šešelj, kazao da je SRS, koju je okarakterisao kao zločinačku organizaciju, trebalo zabraniti još 2000. godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook