Dačić manipuliše javnim mnjenjem

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Dačić manipuliše javnim mnjenjem

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ivica Dačić, koji je portparol Slobodana Miloševića, nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

LSV

- On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda. Krivica nikada ne može biti koleklivna, već samo individualna. Ivica Dačić dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstva danas u situaciji da bude na vlasti. A LSV je tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića. Sada vidimo da su se i neke opozicione snage navodno opametile i da traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala. Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga - istakao je Kostreš komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločin ima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio.

- Dok god je velikosrpski nacionalizarn vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje - zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 14.05.2019)Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Izjave | Subota, 15. 02. 2020. | Komentara: 0

Lazić: Žene žele da budu ravnopravne u donošenju odluka

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić izjavila je danas da žene žele da budu ravnopravne sa muškarcima kada je u pitanju donošenje odluka i vođenje politika kako na republičkom, tako i na svim lokalnim nivoima. To će im, u velikoj meri, omogućiti izmenjen Zakon o izboru narodnih poslanika, koji propisuje da na izbornim listama mora biti 40% manje zastupljenog pola, odnosno žena. 
Izjave | Petak, 14. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkotaši bi da postignu legitimitet uz rusku pomoć na ulicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su uslovi za izbore u Srbiji užasno loši, ali da će LSV učestvovati na izborima zato što će bojkot obezbediti samo da SNS dobije još više poslanika nego što ima sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook