Dačić manipuliše javnim mnjenjem

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Dačić manipuliše javnim mnjenjem

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ivica Dačić, koji je portparol Slobodana Miloševića, nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

LSV

- On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda. Krivica nikada ne može biti koleklivna, već samo individualna. Ivica Dačić dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstva danas u situaciji da bude na vlasti. A LSV je tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića. Sada vidimo da su se i neke opozicione snage navodno opametile i da traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala. Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga - istakao je Kostreš komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločin ima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio.

- Dok god je velikosrpski nacionalizarn vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje - zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 14.05.2019)Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

Izjave | Ponedeljak, 08. 07. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Delegacija LSV i ove godine ide u Srebrenicu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da su u Srbiji velike dileme oko toga kako se odnositi prema godišnjici genocida u Srebrenici, te da bi beskonačno značajno bilo da tom činu prisustvuju i predstavnici vlasti Republike Srbije. 
Izjave | Petak, 05. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da mu nije jasno kako vlastima u Srbiji nije jasno da je Kosovo nezavisna država, te da ne smemo više glavu gurati u pesak i praviti se da je situacija drugačija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook