Dačić manipuliše javnim mnjenjem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Dačić manipuliše javnim mnjenjem

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ivica Dačić, koji je portparol Slobodana Miloševića, nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

LSV

- On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda. Krivica nikada ne može biti koleklivna, već samo individualna. Ivica Dačić dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstva danas u situaciji da bude na vlasti. A LSV je tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića. Sada vidimo da su se i neke opozicione snage navodno opametile i da traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala. Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga - istakao je Kostreš komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločin ima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio.

- Dok god je velikosrpski nacionalizarn vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje - zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 14.05.2019)



Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook