Decentralizovana Srbija bi bolje funkcionisala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 10. 2017. | Komentara: 0

Decentralizovana Srbija bi bolje funkcionisala

 NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u emisiji „Mreža“ Federalne televizije Bosne i Hercegovine ukazao da Srbija nije spremna na decentralizaciju.

LSV

- Činjenica je da bi Srbija kao složena država mnogo bolje funkcionisala u jednom decentralizovanom modelu. S druge strane, ja ne vidim da je Srbija spremna na decentralizaciju, s obzirom da je srbijanska elita koncentrisana u Beogradu, večiti talac obrenovićevskog koncepta beogradskog pašaluka i lupanjem šakom o sto i jedine mere koje vlast i ko nije i ko koga može da uhapsi – rekao je Čanak.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi pitanja Kosova i Metohije, on je ocenio da međunarodna zajednica pravi pritisak da se razreši pitanje odnosa Beograda i Prištine, zbog toga što ne želi sebi da dozvoli još jedan Kipar u Evropskoj uniji.

- Mislim da međunarodna zajednica mora nešto da ponudi, na primer da kroz 50 godina može da se napravi referendum o tome gde bi severne četiri opštine htele da budu, u kojoj državi. Navodim primer, ali mora da ponudi bilo šta što bi ostavilo proces koliko toliko živim bi bilo dovoljno za Beograd da popusti i da omekša – rekao je Čanak odgovarajući na pitanje novinara da li EU nešto nudi srbijanskoj strani kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja.

U prilogu Federalne TV BiH je navedeno da „separatizam termin koji često povezuju sa RS (Republikom Srpskom), entitetom koji mnogi vide kao pogodan teritorij za kompenzaciju u slučaju gubitka Kosova“, kao i da je to „neobjašnjivo, neizvodivo, pa opet prisutno i opasno“.

 - Zamena teritorija znači promenu granica. Promena granica, znači rat – odgovorio je Čanak.

 (BILSV, 04.10.2017) 



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook