Đurđević: Više mladih u politici kada se društvo promeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 02. 03. 2020. | Komentara: 0

Đurđević: Više mladih u politici kada se društvo promeni

NOVI SAD - Dejana Đuđević iz omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavila je da ima mladih koji pri odabiru stranke u koju će se učlaniti razmišljaju samo o finansijskoj dobiti koju bi članstvo u toj stranci moglo da im donese, a ne o ideološkim vrednostima koje stranka zastupa. Mada, kako kaže, postoje izuzeci.

LSV

- Razlozi učlanjenja mogu da budu diskutabilni. Većina mladih u strankama vidi politiku kao lakši put ka uspehu i finansijskom blagostanju, te zbog toga ulazi u političke stranke koje su na vlasti. Samim tim, njihov doprinos društvu i, uopšte, položaju mladih nije vidljiv. Naravno, postoje i izuzeci koji biraju politiku u skladu sa svojim stavovima i iskrenom željom da donesu pozitivne promene - rekla je Dejana Đurđević za VOICE.

Kako bi se situacija promenila i više mladih odlučilo na politički angažman, Dejana Đurđević smatra da su neophodne korenite promene u društvu koje će pratiti i napredak cele države, poput vraćanja poverenja građana u državne institucije.
(SzILSV, 02.03.2020)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook