EU nije ćup novca, već set vrednosti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 21. 12. 2018. | Komentara: 0

EU nije ćup novca, već set vrednosti

NOVI SAD - Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da bi ona odbila članstvo u EU kada bi nam ga sada Unija ponudila, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za list „Danas“ da se on sa time ne bi složio. 

LSV

On je istakao da ovo ne može da komentariše sa pozicije predsednika Odbora za evropske integracije, jer on o tome nije raspravljao, ali da je za njega lično i kao predsednika LSV nesporno to da je EU set vrednosti, a ne ćup novca. 

- I tačno je da imamo još da radimo na tom putu, zato i otvaramo poglavlja u pregovorima sa EU. To je proces prilagođavanja ove zemlje i njenog društva EU. Ali, ne bih se složio sa odbijanjem ulaska u EU kada bi oni sada kojim slučajem odlučili da nas naprasno prime. Najpre, zato što ne bi bio presedan da neka zemlja postane članica u trenutku kada za to nije potpuno spremna. I drugo, još važnije, zato što bi ulazak Srbije u EU već danas bio rešenje za niz problema u našoj zemlji i regionu. Za početak, relaksirao bi pitanje granica, a to je i te kako važno pitanje na ovim prostorima - rekao je Čanak odgovarajući na pitanja u rubrici „Pitanje&odgovor“.

(SZILSV, 21.12.2018)Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Palmer se sastaje samo sa onima koji menjaju stavove

Komentarišući izjavu Vuka Jeremića da se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom sastati prava opozicija, koja je postala legitiman sagovornik međunarodnoj zajednici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da Palmera poznaje četvrt veka i da zna da se on sastaje samo s onima koji često menjaju stavove.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Evropska komisija i ove godine o neophodnosti Zakona o finansiranju APV

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije realan i objektivan. Sedlarević je gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ Radio-televizije Vojvodine istakla da taj izveštaj ne sadrži samo stavove Evropske komisije, već da je on rezultat sveobuhvatne analize vladinih, nevladinih organizacija, institucija, posmatrača i kao takvog ga i treba posmatrati.
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook