Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je u ovom trenutku teško odgovoriti na pitanje da li bi LSV izašla na parlamentarne izbore ukoliko oni budu bili raspisani, ali ističe da će o tome odgovor, naposletku, dati organi stranke. On podseća da nikome do sada nije smetao Šešeljev izborni zakon koji služi tome da se ubiju sve regionalne razlike u našoj zemlji i da se održi privid da je Kosovo u Srbiji.

LSV

- Žao mi je što se svi sete izbornih uslova i zakona tek kada padnu sa vlasti. LSV će kao i uvek do sada podržavati svaki razuman predlog, ali očekujemo i da će ostali učesnici u političkom životu Srbije razmotriti, ali i prihvatiti naše argumente za potrebom organizovanja više izbornih jedinica na teritoriji Srbije. Mi predlažemo najmanje četiri izborne jedinice: Vojvodinu, Beograd i centralni deo Srbije koji bi imao dve izborne jedinice. Jedna sa sedištem u Kragujevcu, a druga sa centrom u Nišu – napomenuo je Kostreš u izjavi za list „Danas“.

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook