Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook