Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Ključno je smanjiti administraciju i privući investicije

BEOGRAD – Vlada Srbije mogla bi biti formirana već početkom jula, a ono što joj predstoji jeste smanjivanje administracije i privlačenje investicija što je ključno za dalji razvoj zemlje, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Važno je čime bi se bavio ženski kokus

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podržala je u izjavi za list Danas ideju osnivanja ženskog kokusa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali ističe da je osnovno pitanje kojim bi se temama bavile poslanice i da li bi predstavljale stranku kojoj pripadaju ili bi se zaista borile za ženska prava.
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 1

Ligi pripadaju čelna mesta

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Večernje novosti da Liga nema nameru da čelno mesto u Skupštini AP Vojvodine prepuste bez borbe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook