Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti investicije

NOVI SAD - Portparolka i kandiidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, odgovarajući na pitanje „Koju investiciju obećavate Novosađanima ako budete na vlasti u gradu?“, novinaru emisije Politbiro koja se emituje na RTV-u odgovorila je da je prioritet bilo koje gradske vlasti izgradnja kanalizacione mreže u svim prigradskim naseljima.
Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Potrebno više žena na mestima odlučivanja

BEOGRAD – Žene u Srbiji ne nalaze se na mestima na kojima se odlučuje, dok su one u parlamentu, osim par izuzetaka, pre svega vojnici stranaka koje prvo predstavljaju stranke pa tek onda žene koje su ih birale, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, gostujući u emisiji „Hoću da znam“ na TV B92, u kojoj je bilo reči o ulozi žene u parlamentu i drugim javnim institucijama.
Izjave | Nedelja, 25. 03. 2012. | Komentara: 0

Vlada je ispunila obećano

NOVI SAD - Mi smo podržali Vladu koja je obećala tri stvari: prvo je beli šengen, drugo je završetak saradnje sa Haškim tribunalom i treće je set evropskih zakona koji će ubrzati pristupanje EU. Sve tri stvari su urađene – rekao je sinoć na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Futogu predsednik LSV Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook