Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 2

URS ne zna koliko je sati na tvrđavi

NOVI SAD – Portal www.autonomija.info je izveštavajući sa sinoćne tribine LSV  u Novom Sadu preneo da je Aleksandra Jerkov rekla da glavnom gradu Vojvodine nisu potrebni ljudi koji moraju da polažu račune gazdama u Beogradu, kao ni oni koji ne znaju da gledaju na čuveni sat na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 1

Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

BEOGRAD – List Danas piše da će prvi put u istoriji Srbije, nakon narednih izbora, među poslanicima u Narodnoj skupštini biti prisutno najmanje 30 odsto žena, podsećajući da je to omogućeno amandmanom koji su na Predlog izmena Zakona o izboru narodnih poslanika podnele poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga.
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook