Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.

- Imam osećaj da će zakonska rešenja omogućiti veći uticaj Vlade Vojvodine, barem po pitanju imovinskih odnosa, odnosno Zakona o javnoj svojini, jer je veliki deo elektro - energetske mreže koja je u fiunkciji u Vojvodini izgrađen samodoprinosima građanima Vojvodine i mislim da će to biti uvaženo - rekao je Jakovljev u Novom Bečeju.

Ocenio je da su trenutna zakonska ovlašćenja koja utvrđuju odnose između Vlade Vojvodine i Elektrovojvodine premala, jer učešće Vojvodine u energetskom bilansu Srbije i strategiji energetskog razvoja Srbije i Zakon o prenosu nadležnosti "pružaju premalo u odnosnu na to šta Elektrovojvodina građanima Vojvodine može da pruži".

Direktor Eleketrovojvodine Tihomir Simić izjavio je da je Elektroprivreda Srbije, čije je Elektrovojvodina zavisno preduzeće, do sada imala različiti odnos prema tom preduzeću.

- U odnosu na aktuelni menadžment EPS-a postigli smo izuzetno kvalitetan i operativan partnerski odnos, ali on uvek može biti i bolji jer Elektrovojvodina svojom veličinom, kvalitetom i brojem stručne radne snage prevazilazi sve ono što imaju slične organizacije, ne samo u Srbiji nego i u regionu - rekao je Simić.
On je ocenio da Elektrovojvodina ne zaslužuje da bude samo distributer električne energije, već i centar razvoja koji će svoje modele kvalitetne organizacije i infrastrukture moći da ustupi i drugima kao sopstveno iskustvo.

- Očekujem da EPS prema nama ima krajnje partnerski i kvalitetan odnos, jer je to najlogičnije i u interesu je i građana Vojvodine i građana Srbije - kazao je Simić.
Jakovljev i Simić prisustvovali su danas u Novom Bečeju puštanju u rad nakon adaptirane trafostanice "Novi Bečej", energetskog objekta od vitalnog značaja za snabdevanje električnom energijom kupaca iz kategorije domaćinstvo i privreda koje je nedavno oštećeno u požaru.

(BILSV, 27.04.2011.)




Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook