Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je, komentarišući odluku Saveza vojvođanskih Mađara da ne da kovorum za današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se glasa o Predlogu zakona o železnicama, da će za razliku od njih LSV to učiniti.

Bojan Kostreš

- Jedna je stvar glasati protiv rešenja koja nisu dobra, a druga stvar izazivati krizu mesec dana pre odluke o dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU - objasnio je Kostreš. Poslanica LSV Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je SVM uskraćivanjem kvoruma za izglasavanje Predloga zakona o železnicama nameravao da sruši Vladu Srbije. Ona je navela da, iako LSV neće glasati za predloženi zakon o železnici, nema nameru da uskraćivanjem kvoruma "mesec dana pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU rušimo Vladu Srbije".

- Sprečavanje usvajanja nekih zakona povlači za sobom posledice, a zna se šta se dešava kada nema kvoruma i kada ne mogu da budu usvojeni zakoni - rekla Jerkov novinarima u parlamentu. Prema njenim rečima, svaki put kada se ne obezbedi kvorum, šalje se jasna poruka da Vlada Srbije nema većinu.

- Za razliku od SVM, mi nemamo rezervne koalicione partnere u vidu SNS i za razliku od SVM mi nismo zaboravili ko su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i ne možemo da zaboravimo i oprostimo ono šta su radili - rekla je Jerkov. Ona je kazala da SNS ne bi bila drugačija prema Vojvodini i da zato LSV neće rušiti vladu. A, govoreći o Predlogu zakona o javnoj svojini, Jerkova je za današnji Blic rekla da poslanici Lige tražiti da pokrajina ima PTT, Elektroprivredu, te da Vojvođani "budu obeštećeni za vlasništvo nad autoputevima".

(BILSV, 12.09.2011.)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook