Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike  Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.

Liga će, kako kaže, to i zvanično zatražiti podnošenjem amandmana. Jerkova, napominje da LSV još više brine predlog socijalista  i demokrata da se ukine mehanizam po kojem ženu u parlamentu isključivo menja žena, ako joj iz nekih razloga prestane mandat.

- Ako bi se ta odredba izbrisala, onda bi se desilo da sve žene mogu da podnesu ostavku u dogovoru sa rukovodstvom i da nemamo ni tih 25 odsto žena nego daleko manje " navela je Jerkova.
Komentarišući moguće koalicije na predstojećim izborima, Aleksandra Jerkov rekla je danas za Politiku da je LSV-u DS najbliži kao partner, jer njihova saradnja na različitim nivoima vlasti traje već 15 godina.

"Mi smo specifični jer izlazimo različito na pokrajinske i republičke izbore. Na pokrajinske idemo sami, a na republičke moramo u koaliciji. Za sada nema razloga da menjamo postojeću koaliciju " uslov za dalju saradnju je samo jasan proevropski program i decentralizacija Srbije " rekla je Jerkova. Na pitanje da li, s obzirom na te uslove, LSV može u koaliciju i sa G 17 plus i URS-om, ona odgovara da njih ne vide kao nekoga ko ima iskrenu želju i volju da uradi nešto povodom pitanja decentralizacije.

"Kad god su bili u prilici da rade na tome, radili su suprotno - centralizovali su zemlju " zaključila je ona. A komentarišući  zahteve muftije Muamera Zukorlića za autonomijom Sandžaka, Jerkova je za TV Prva istakla da ne zavisi samo od Zukorlića da li je autonomija Sandžaka sve izvesnija.

"To pre svega treba da bude potreba ljudi koji žive tamo. Ne trebada bude politički motivisana niti uz stvaranje takvih tenzija kakve Zukorlić, na žalost, stvara " istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 23.05.2011.)
Izjave | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Put Srbije je na Zapad, u EU

Put ove zemlje je na Zapad, u Evropsku uniju koja ima hiljadu mana, ali bolje rešenje ne vidim, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook