Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

NOVI SAD - Na spisku propisa koji su u suprotnosti sa Ustavom nalazi se čak 30 zakona, a rok za njihovo usaglašavanje sa najvišim pravnim aktom istekao je još krajem 2008. godine, pišu Večernje novosti.

Kako se navodi, na listi su i akti koji se tiču imovine i finansiranja Vojvodine, a portparolka LSV i članica Odbora za ustavna pitanja Skupštine Srbije Aleksandra Jerkov podsetila je za taj list da je posle sastanka premijera Mirka Cvetkovića i lidera LSV Nenada Čanka, formirana je komisija koja će raditi na usaglašavanju zakona o funkcionisanju Vojvodine.

- U pitanju su Zakon o finansiranju AP i Zakon o imovini, ne samo pokrajine već i lokalnih samouprava. Očekujemo da prvobitna verzija bude završena u narednim nedeljama i poslata Savetu Evrope na analizu " kaže Jerkova. Ona objašnjava da se sa usaglašavanjem propisa kasni jer nije bilo političkog konsenzusa. Kako kaže, čak i kad se čini da neki propis ne bi trebalo da bude sporan, ispostavi se da jeste.

(BILSV, 18.05.2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook