Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

ZRENJANIN - Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.

LSV

- Tri sata posle zatvaranja biračkih mesta već je polovina tih mesta bila uneta u centralni registar. U Srbiji do prekjuče na sajtu RIK niko nije imao mogućnost da na bilo koji način ima uvid u rezultate. Tragično je što, za prvim komšijama, koji ne mogu svakako biti uzor u preteranoj demokratićnosti, pa i izbornog procesa i opšteg stanja u državi, toliko zaostajemo. To je za isto još jedan signal koliko je loše stanje demokratije u Srbiji - kazao je Marton za Danas.

(SzILSV, 08.07.2020)




Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook