Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.

Kako se navodi, članovi Radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini postigli su saglasnost oko najvećeg broja uglavnom tehničkih pitanja. Prema rečima Bojana Kostreša, koji je i zamenik predsednika LSV, sva pitanja oko vraćanja imovine lokalnim samoupravama su usaglašena, jer će gradovima i opštinama biti vraćena svojina koju su imali pre 1995. godine.

- Što se tiče pitanja javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine, imamo nekoliko ideja o tome kako se može razrešiti to pitanje. U svakom slučaju Autonomnoj Pokrajini Vojvodini će u najmanju ruku biti vraćena imovina kojom je ona raspolagala do 1995. godine. Postoje određeni predlozi da se Vojvodini vrati i veći obim imovine. Znači ona imovina kojom je ona raspolagala pre 1992. odnosno pre Ustava iz 1990. godine. I to su teme oko kojima mi trenutno razgovaramo " kaže Kostreš. Đelić je tom prilikom ocenio da podela javne svojine neće biti komplikacija za građane i investitore već podsticaj.

(BILSV, 28.05.2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook