Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 18. 12. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je bojkot izbora, što, kako pišu mediji, najavljuje opozicija, pogrešna odluka sama po sebi, ali da i učešće po svaku cenu nije rešenje. Odgovarajući na pitanje da li će LSV učestvovati na narednim izborima s obzirom na okolnosti u kojima se oni odvijaju, Kostreš je rekao da će Liga donositi odluke u zavisnosti od procene situacije kada izbori budu raspisani. 

LSV

- Mi smo, naravno, spremni da podržimo sve zahteve za fer i poštene izbore. Mislim da nas čekaju veoma napeti razgovori oko izbornih uslova. Oni moraju biti konsenzualno dogovoreni i sprovedeni. Sve je vrlo upitno od izbornog sistema koji je Šešeljeva konstrukcija, čija je ideja da se zatru regionalne različitosti u Srbiji i zamaskira činjenica da je Kosovo izvan sistema, stanja u medijima, finansiranja stranaka, nasilja u javnom životu i politici... - zaključuje Kostreš.

(SZILSV, 18.12.2018)Izjave | Sreda, 14. 08. 2019. | Komentara: 0

Marton: LSV učestvuje u dijalogu, naš interes je da zaštitimo prava građana i građanki Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je u razgovoru za portal Talas istakao da je stav LSV-a o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije jasan: smatraju da je on koristan, ali da je samo prvi korak, te da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, gde im je mesto.
Izjave | Utorak, 06. 08. 2019. | Komentara: 0

Ideja Velike Srbije je pogubna

Još jedan pokazatelj da srpski nacionalisti, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju, imaju jedinstveni stav da je ideja Velike Srbije samo trenutno neostvariva, ali se u potpunosti slažu da su Crna Gora, delovi BiH i Hrvatska kao i Kosovo neotuđivi krajevi "jedinstvenog srpskog prostora", rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook