Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 18. 12. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je bojkot izbora, što, kako pišu mediji, najavljuje opozicija, pogrešna odluka sama po sebi, ali da i učešće po svaku cenu nije rešenje. Odgovarajući na pitanje da li će LSV učestvovati na narednim izborima s obzirom na okolnosti u kojima se oni odvijaju, Kostreš je rekao da će Liga donositi odluke u zavisnosti od procene situacije kada izbori budu raspisani. 

LSV

- Mi smo, naravno, spremni da podržimo sve zahteve za fer i poštene izbore. Mislim da nas čekaju veoma napeti razgovori oko izbornih uslova. Oni moraju biti konsenzualno dogovoreni i sprovedeni. Sve je vrlo upitno od izbornog sistema koji je Šešeljeva konstrukcija, čija je ideja da se zatru regionalne različitosti u Srbiji i zamaskira činjenica da je Kosovo izvan sistema, stanja u medijima, finansiranja stranaka, nasilja u javnom životu i politici... - zaključuje Kostreš.

(SZILSV, 18.12.2018)Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Izjave | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Potrebna alternativa vlasti

Komentarišući izjavu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da građanima treba motka da bi se disciplinovali, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da drugačiju izjavu od tog čoveka nije ni očekivao. Kostreš dodaje da je Srbiji potrebna alternativa postojećoj nesposobnoj, agresivnoj i bahatoj vlasti.
Izjave | Četvrtak, 25. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ponudiću ostavku Glavnom odboru LSV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da će nakon poraza na izborima ponuditi svoju ostavku Glavnom odboru stranke. Gostujući u emisiji „Pressing“ na sarajevskoj televiziji N1, on je rekao da je poraz jasan – on i stranka LSV su satanizovani čim su rekli da će izaći na izbore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook