Kostreš: Kosovo je kamen oko vrata za budućnost Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 11. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Kosovo je kamen oko vrata za budućnost Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je za Srbiju je uvek bolji sporazum od zamrznutog konflikta. On je za agenciju Fonet kazao da sporazum znači razrešenje problema i znači da će i Srbija i Kosovo i krenuti dalje, a to dalje su evropske integracije, ekonomski razvoj i napredak.

LSV

Kostreš je u emisiji „Kosinus“, posvećenoj trajnom rešenju kosovskog problema, rekao i da bi kompromis morao da počne od faktičkog stanja, od onoga gde se danas nalaze Srbija i Kosovo. 

- I Srbija bi morala sebi da prizna da od mitomanije nema ništa i da to što bismo mi voleli da je Kosovo, Kosovo to odavno nije. Ako dođe do razgraničenja i ako to bude ovde na Balkanu, naročito na exjugoslovenskim prostorima, uvedeno kao mogućnost rešavanja političkih sukoba ili političkih ambicija, onda otvaramo Pandorinu kutiju – naglasio je Kostreš.

On je naglasio i da treba dati šansu briselskom dijalogu, ali da, ako se on pokaže jalov, kao što trenutno jeste, pre ili kasnije sačekaće nas neki međunarodni format konferencije u kojoj će biti uključena i EU i SAD i, verovatno, Ruska Federacija i Kina. 

- Mislim da je stolica (za Kosovo) u UN neminovnost. Bez obzira na to koliko ova moja izjava u ovom momentu zvuči blasfemično, misim da je bolje rešiti taj problem čim pre – dodaje generalni sekretar LSV.

Kada je u pitanju referendum, Kostreš smatra da bi ga trebalo organizovati, ali da bude u nivou makedonskog referenduma. Odnosno, da bude više konsultativni referendum nego obavezujući. 

Za Kostreša lično, Kosovo je kamen oko vrata za budućnost Srbije. 

- Kosovo je davno izgubljeno, Kosovo je razlog da se grade nacionalističke mitomanije i Kosovo je razlog koji sprečava Srbiju da postane normalna demokratska država – zaključio je on.

(SZILSV, 10.11.2018)



Izjave | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sporan Statut Novog Sada

NOVI SAD – Komentarišući zastoj u pregovoru oko vladajuće većine u Novom Sadu, učesnica u tim pregovorima i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je za Večernje novosti da je do zastoja došlo zbog neslaganja oko odredbi u Statutu Novog Sada.
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.
Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Stranke nisu spremne da povere poslaničke mandate ženama

NOVI SAD - Uoči parlamentarnih izbora najavljivano je da će u budućem sazivu Republičkog parlamenta trećina poslanika biti žene, javlja RTS i konstatuje da je, nakon što su mandati podeljeni, jasno da će ih u poslaničkim klupama ipak biti manje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook