Kostreš: Ne plašim se smene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne plašim se smene

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš je povodom pojedinih izjava iz redova Demokratske stranke da bi ga trebalo smeniti i taj posao poveriti drugom, prokomentarisao za "Mađar so" da to ne smatra zvaničnom inicijativom Demokratske stranke, nego izražavanjem pojedinih mišljenja unutar te stranke.

Bojan Kostreš

"Neću odustati od zahteva za koje sam se dosad zalagao. Ne plašim se ni izjava o mojoj eventualnoj smeni. Nisam se preplašio ni onda kada sam Vojvođane pozivao na bojkot glasanja o Ustavu i kada su pretili mojim smenjivanjem sa funkcije predsednika pokrajinske skupštine. Javno stojim iza svog mišljenja i ako im se čini da bi me trebalo smeniti, nema nikakvih problema, mogu i to da pokušaju. Živimo u demokratskom društvu " dodao je Kostreš. Povodom napetosti do koje je došlo oko uobličavanja teksta nacrta zakona o javnoj svojini, Kostreš je rekao da je od 85 članova zakona za 84 postignut konsenzus, a da je jedini koji je problematičan vezan za regulisanje pitanja vlasništva nad velikim sistemima, kao što su pošta, telekomunikacije, železnica i putevi.

"Na stanovištu sam da sve ono što je izgrađeno novcem Vojvođana treba ponovo da bude na raspolaganju u Vojvodini. Nažalost, sa ovakvim mišljenjem sam potpuno usamljen u radnoj grupi za izradu nacrta zakona i teško ću ubediti ostale. Međutim, neću dopustiti da sve ostane onako kako stoji u sadašnjem tekstu nacrta zakona,odnosno da Vojvodini ne pripada ništa. Moraćemo da sklopimo kompromis " kazao je Kostreš.

"Jasno mi je da neću moći da uverim ostale članove, ali će rezultat biti i to ako barem nešto budemo uspeli da ostvarimo. Docnije možemo da dalje proširujemo nadležnost Vojvodine, isto tako kako smo to činili u slučaju Omnibus zakona. Spreman sam da sada prihvatim i takav predlog koji u ovom trenutku ne bi predvideo stopostotno vraćanje tražene imovine. Za ovo, je međutim, potrebna spremnost za kompromis i druge strane "dodao je Kostreš. Prema njegovim rečima, pretežni deo rada je već završen, a za preostali deo dovoljno bi bilo i nekoliko dana. Izrazio je nadu da će za sve to postojati potrebna politička volja "čiji nedostatak bi doveo do toga da bi vladajuća većina najpre unutar radne grupe njega trebalo da nadglasa, a docnije bi trebalo da bez glasova Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu obezbedi većinu".

(BILSV, 27. 07. 2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook