Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. 

LSV

Kostreš je ovako prokomentarisao poziv predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića Dejvidu Mekalisteru da organizuje evroposko posredovanje razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

- Ideja gospodina Trifunovića nije loša ako želimo da priznamo da smo mi kao društvo nesposobni da kreiramo izborna pravila i uslove, koji su uzgred budi rečeno na snazi davno pre dolaska Vučića na vlast - ocenjuje Kostreš za "Danas" dodajući da izborni proces nije bio bolje uređen ni kada je današnja opozicija vladala. 

 (SzILSV, 27.08.2019)



Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.
Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Izjave | Subota, 04. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji

Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji i to je upravo i glavni problem zašto 2023. nije usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine koji je, po Ustavu, morao biti usvojen do kraja 2008. godine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook