Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. 

LSV

Kostreš je ovako prokomentarisao poziv predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića Dejvidu Mekalisteru da organizuje evroposko posredovanje razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

- Ideja gospodina Trifunovića nije loša ako želimo da priznamo da smo mi kao društvo nesposobni da kreiramo izborna pravila i uslove, koji su uzgred budi rečeno na snazi davno pre dolaska Vučića na vlast - ocenjuje Kostreš za "Danas" dodajući da izborni proces nije bio bolje uređen ni kada je današnja opozicija vladala. 

 (SzILSV, 27.08.2019)



Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

LSV se drži obećanja

NOVI SAD - Govoreći o inicijativi Blica za departizaciju koju je i Liga socijaldemokrata Vojvodine potpisala pre nešto više od dva meseca, portparolka LSV Aleksandra Jerkov kaže za taj list da će Liga održati obećanje.
Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Ključno je smanjiti administraciju i privući investicije

BEOGRAD – Vlada Srbije mogla bi biti formirana već početkom jula, a ono što joj predstoji jeste smanjivanje administracije i privlačenje investicija što je ključno za dalji razvoj zemlje, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 0

Važno je čime bi se bavio ženski kokus

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podržala je u izjavi za list Danas ideju osnivanja ženskog kokusa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali ističe da je osnovno pitanje kojim bi se temama bavile poslanice i da li bi predstavljale stranku kojoj pripadaju ili bi se zaista borile za ženska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook