Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. 

LSV

Kostreš je ovako prokomentarisao poziv predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića Dejvidu Mekalisteru da organizuje evroposko posredovanje razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

- Ideja gospodina Trifunovića nije loša ako želimo da priznamo da smo mi kao društvo nesposobni da kreiramo izborna pravila i uslove, koji su uzgred budi rečeno na snazi davno pre dolaska Vučića na vlast - ocenjuje Kostreš za "Danas" dodajući da izborni proces nije bio bolje uređen ni kada je današnja opozicija vladala. 

 (SzILSV, 27.08.2019)



Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Eparhija nema pravo da deli lekcije gradskoj vlasti

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović reagovao je danas na optužbe Eparhije bačke u vezi sa organizacijom 70. godišnjice Novosadske racije, te političkih stavova koje je tom prilikom iznela.
Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je na putu kući

NOVI SAD –  Tokom proteklih deset godina usvojena su dva Omnibus zakona, novi Statut AP Vojvodine i Zakon o prenosu nadležnosti, ali to nije ni blizu onoga što je Pokrajini neophodno i za šta se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 2

Srbija nije monarhija

NOVI SAD - Predlog zakona o dvorskom kompleksu, koji predviđa niz privilegija i nastavak plaćanja troškova Aleksandra i Katarine Karađorđević iz budžeta (za šta je prošle godine izdvojeno 400.000 evra), pred poslanicima treba da brani ministar kulture Predrag Marković, koji je član Krunskog saveta, piše današnji Pres.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook