Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. 

LSV

Kostreš je ovako prokomentarisao poziv predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića Dejvidu Mekalisteru da organizuje evroposko posredovanje razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

- Ideja gospodina Trifunovića nije loša ako želimo da priznamo da smo mi kao društvo nesposobni da kreiramo izborna pravila i uslove, koji su uzgred budi rečeno na snazi davno pre dolaska Vučića na vlast - ocenjuje Kostreš za "Danas" dodajući da izborni proces nije bio bolje uređen ni kada je današnja opozicija vladala. 

 (SzILSV, 27.08.2019)



Izjave | Sreda, 21. 12. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Vlada je u velikoj meri ispunila svoj program

NOVI SAD –  Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava Vladu Srbije jer ona ima jasan projekat koji je do sada u velikoj meri ispunjen - postignuta je liberalizacija viznog režima, najtraženiji haški optuženici našli su se u Tribunalu, a usvojeno je i gotovo 180 zakona iz evropske agende, ocenio je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 20. 12. 2011. | Komentara: 1

LSV samostalno na pokrajinske i lokalne izbore

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne pokrajinske i lokalne izbore izaći samostalno, potvrdila je za Press portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Podrška budžetu zavisi od sredstava za Vojvodinu

NOVI SAD - Predlog budžeta Srbije za 2012. godinu, kojim je predviđen deficit od 140 milijardi dinara, objavljen je sinoć na sajtu Skupštine Srbije. Skupština će 26. decembra razmatrati ovaj predlog.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook