Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

NOVI SAD - Vojvođanski front je politička platforma koja ima za cilj da oko sebe okupi sve one političke partije, pokrete, predstavnike nevladinog sektora i pojedince koji žele da se ujedine oko jasno definisanog vrednosnog sistema i političkih ciljeva predstavljenih u Memorandumu o budućnosti Vojvodine. Osnivanje Vojvođanskog fronta nije trenutni odgovor na izazove predstojećih izbora, iako sam siguran da će većina potpisnica ovog dokumenta biti i u predizbornoj koaliciji, već potreba da se jasno i nedvosmisleno pruži alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, ali i samozvanoj pravoj opoziciji koja je po mnogim pitanjima veoma bliska režimskim stavovima, kaže za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, u odgovoru na pitanje šta su ciljevi osnivanja jednog ovakvog bloka i da li je on formiran da bi izašao na predstojeće izbore. 

LSV

- Srbija koja je spremna da prepozna i prihvati različitosti na svojoj teritoriji, da razume potrebu i korist od pune autonomije Vojvodine jeste Srbija za koju se mi borimo. Evroatlantske integracije, decentralizovana i regionalizovana građanska i sekularna država koja se neće, pod izgovorom da pomaže Srbima van Srbije mešati u unutrašnja pitanja susednih država, kao što se to sada uz histeriju tabloida i pomoć neodgovornih izjava lidera Saveza za Srbiju dešava u Crnoj Gori, jeste Srbija za kakvu se mi zalažemo - ističe Kostreš.

On napominje da za izgradnju takve države traže saveznike i u Beogradu i centralnoj Srbiji.

- Što se konkretno predstojećih izbora tiče, spremni smo da kao Vojvođanski front učestvujemo u stvaranju evropskog bloka koji je neophodan kao alternativa postojećim političkim savezima – kaže Kostreš.

(SzILSV, 21.12.2019)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook