Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige solcijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš nije isključio mogućnost da će se u okviru razgovora o formiranju Evropskog bloka za izbore u Srbiji razgovarati i sa strankom Zajedno za Srbiju, koja je napustila Savez za Srbiju, nakon što je odlučila da izađe na lokalne izbore u Šapcu.

LSV

- Treba razgovarati sa svima koji mogu da doprinesu boljem rezultati Evropskog bloka, ali u svakom slučaju ta odluka mora da bude doneta konsenzusom svih učesnika u razgovorima - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da su prema njegovom mišljenju u Evropski blok dobrodošli svi oni koji žele da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića na izborima i koji nedvosmisleno vide Srbiju kao deo Evropske unije, a mogu da doprinesu boljem izbornom rezultatu.

- Ne treba živeti u iluziji da će bojkot uspeti iz prostog razloga što je u Albaniji izašlo nešto malo više od 20 odsto birača. Na kraju krajeva, EU, zapadni partneri i čitav demokratski svet je priznao te izbore. Vučić u ovom momentu ima daleko više od 20 odsto birača u Srbiji. Ako samo „njegovi“ izađu, oni će prebaciti taj procenat izašlih u Albaniji – rekao je Kostreš.

(SzILSV, 26.02.2020)Izjave | Nedelja, 31. 05. 2020. | Komentara: 0

Ujedinjena demokratska Srbija: Sistem subvencija treba da bude efikasan kao u Evropi

U ravnopravnim uslovima domaći poljoprivrednici su više nego konkurentni stranim. Međutim, da bi uslovi bili ravnopravni, neophodno je da sistem subvencija bude efikasan i barem u približnoj meri u proseku onog koji uživaju evropski proizvođači, rekao je u intervjuu za Agroklub  član Glavnog odbora i član Stručnog saveta za poljoprivredu Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Rudić.
Izjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Izjave | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Put Srbije je na Zapad, u EU

Put ove zemlje je na Zapad, u Evropsku uniju koja ima hiljadu mana, ali bolje rešenje ne vidim, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook