Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

NOVI SAD - Visoki zvaničnici Evropske unije imaju apsolutno pravo da postave pitanje zašto ne postoji izraz zahvalnosti Evropskoj uniji na bilbordima kao što se to čini sa nekim drugim donatorima naročito u situaciji u kojoj se zna da je Evropska unija, ne samo u periodu pandemije nego i u prethodnih deceniju i više, najveći donator u zdravstvo, ali i mnogim drugim oblastima u Srbiji, izjavio je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je tako ocenio izjavu šefa diplomatije Evropske unije Zozepa Borelja, koji je na sastanku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ukazao da se „na pomoć Kine hvali preko bilborda na ulicama Beograda, a zanemaraje pomoč koju je EU davala i ranije i daje sada tokom krize“. 

LSV

Ujedinjena demokratska Srbija, ističe Bojan Kostreš, čiji su LSV i Vojvođanski front sastavni deo, zato je i zahtevala da Vlada Srbije jasno i nedvosmisleno izađe za preciznim podacima o donacijama.

 - Naravno da treba biti zahvalan svakome ko je pomogao u prethodnom periodu, ali se nikako ne sme dozvoliti politička manipulacija. Kada je EU u pitanju, naš stav je da se ne radi samo o zahvalnosti već i potrebi izgradnje i učvršćivanja veza sa zajednicom kojoj želimo da pristupimo kao i slanju jasne političke poruke da Srbija nema i ne želi drugi put osim evropskih integracija -zaključuje Kostreš. 

(SzILSV, 23.04.2020)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook