Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

BEOGRAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš rekao je da je VF našao saveznike u centralnoj Srbiji s kojima će se zajedno boriti da budu alternativa nacionalističkoj i centralističkoj vlasti Aleksandra Vučića, ali i nacionalističkoj i centralističkoj opoziciji.

LSV

- Mi smo svi tu da se borimo za interese građana i građanki Srbije, svi smo tu da se suprotstavimo režimu Aleksandra Vučića i svi smo tu da se suprotstavimo nacionalizmu - poručio je Kostreš na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija, u okviru koje će Vojvođanski front izaći na parlamentarne izbore.

On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rešenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uslovima „nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve“.

- Ujedinjena demokratska Srbija je grupacija ljudi koji žele da se na zakonom definisan parlamentaran način na izborima, iako su izborni uslovi loši, suprotstave postojećoj politici – zaključio je Kostreš.
(SzILSV, 10.03.2020)



Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook