Kostreš: Zakon o javnoj svojini nije posao za jednu stranku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o javnoj svojini nije posao za jednu stranku

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji predsedava Radnoj grupi za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava, izjavio je za današnju Politiku da je ono što u vezi sa decentralizacijom traži Unija regiona Srbije samo jedan mali deo neophodnih aktivnosti koje trebe učiniti da bi Srbija bila drugačija u odnosu na ono što je danas.

Bojan Kostreš

- Sasvim sigurno, proces decentralizacije i regionalizacije zemlje ne može se ostvariti bez zajedničkog delovanja svih zainteresovanih strana. Što se tiče zakona o javnoj svojini Republike Srbije, čije pisanje ja koordiniram, to je jedan od prvih koraka koji se moraju povući, i taj zakon će biti donet u saradnji sa svim političkim partijama uključujući i URS. U pitanju je vrlo složen proces koji podrazumeva više paralelnih radnji i donošenje čitavog seta zakona - objašnjava Kostreš koji veruje da će uskoro biti gotov zakonski predlog. On ističe da zakon o javnoj svojini nije posao koji može da uradi jedna stranka. Zato je premijer i formirao radnu grupu kako bi se postigla politička saglasnost na nivou stranaka.

- Uostalom, URS ima svoje predstavnike i u radnoj grupi i u komisiji za pisanje zakona o javnoj svojini, i oni su vrlo produktivni i vrlo konstruktivni. Da li će sve njihove primedbe biti usvojene ili ne, to ćemo tek videti - kaže Kostreš.

(BILSV, 06.06.2011.)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook