Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.

Bojan Kostreš

Kako kaže, zakon o javnoj svojini i zakon o restituciji će biti usklađeni i neće postojati nesuglasice toga tipa.

- S druge strane direkcija za imovinu ima popisan najveći deo državne imovine i ponovno popisivanje te imovine bi nam uzelo previše vremena i ne bi nam dalo neke nove rezultete iz prostog razloga što je predmet restitucije neće biti predmet zakona o javnoj svojini - rekao je Kostreš.

(BILSV, 01.07.2011.)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook