Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.

Bojan Kostreš

Kako kaže, zakon o javnoj svojini i zakon o restituciji će biti usklađeni i neće postojati nesuglasice toga tipa.

- S druge strane direkcija za imovinu ima popisan najveći deo državne imovine i ponovno popisivanje te imovine bi nam uzelo previše vremena i ne bi nam dalo neke nove rezultete iz prostog razloga što je predmet restitucije neće biti predmet zakona o javnoj svojini - rekao je Kostreš.

(BILSV, 01.07.2011.)




Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Dug Vojvodini još nije izmiren

NOVI SAD - Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja duguje oko tri i po milijarde dinara preduzećima koja grade ili rekonstruišu objekte iz oblasti komunalne i vodoprivredne infrastukture u Vojvodini.
Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD – Najveći dobitak za Vojvodinu donošenjem Statuta APV jeste sama činjenica da je sada nesporno da Vojvodina treba da ima autonomiju i ona treba da bude definisana Statutom, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro na RTV.
Izjave | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kampanja će biti poprilično žestoka

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da očekuje da će predstojeća predizborna kampanja biti “poprilično žestoka”, a da od svesti onih koji budu učestvovali u kampanji zavisi da li će biti i “prljava”.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook