LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.

Ona je tokom rasprave o rekonstrukciji vlade upozorila i da nikada odnosi unutar vladajuće koalicije ne smeju biti važniji od problema građana. Jerkjova je zatim istakla i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine svesna da, kao i pre tri godine kada je rešila da podrži kabinet Mirka Cvetkovića, ni ova vlada nije idealna, ali da se Srbija i danas nalazi pre strašnom alternativom kao i pre tri godine.

"Svesni smo da naših pet poslanika nema pravo da preispituje svoju podršku vladi. Jer, svi oni koji se danas nude kao alternativa su, ili već pokazali šta umeju, ili građani Srbije nikako ne mogu da se oporave od onoga što su pokazali ovi koji su tada bili na vlasti, a koji se danas nude kao nešto novo " rekla je ona. Jerkova očekuje da rekonstrukcija vlade bude tek početak procesa koji će građanima Srbije pokazati da je to bilo u njihovom interesu.

Što pre o imovini i prihodima

Aleksandra Jerkov je navela da postoji prostor za poboljšanje predloženih zakonskih rešenja na osnovu kojih će biti rekonstruisana vlada, a poboljšanja koja LSV predlaže pre svega se odnose na AP Vojvodinu i njen položaj.
"Kada je u pitanju Ministarstvo finansija, zatražili smo da se u nadležnost ovog ministarstva konkretno stavi i definisanje imovinsko-pravnih odnosa između lokalnih samouprava, Republike Srbije i AP Vojvodine. Zatražili smo da ovo ministarstvo u najkraćem mogućem roku da predloge i za izvorne prihode, za izvorno finansiranje AP Vojvodine " kazala je Jerkova. Ona očekuje i da vlada ubuduće bude stvarno efikasnija, a ne da se samo u nova ministarstva prebace svi zaposleni iz starih i nastavi sa istim načinom rada.
"Očekujemo da u najskorijem periodu bude urađena nova sistematizacija, da se napravi stvarna ušteda i da vlada pokaže da će tako rekonstruisana raditi mnogo efikasnije i mnogo bolje " navela je ona.

Samo jedan ministar iz Vojvodine

Jerkova je dodala da se nada da očigledno smanjenje broja ministara koji dolaze iz Vojvodine neće značiti i preokret politike ove vlade prema Pokrajini, budući da je sada samo Oliver Dulić preostao u vladi.

"Pomalo je čudno prihvatiti činjenicu da od trećine građana Srbije koji žive u Vojvodini nema baš ni jednog koji bi mogao da zadovolji kriterijume Mirka Cvetkovića i da vodi neki od resora u vladi. Ali to je, nadamo se, stvar koja neće uticati na politku ove vlade prema Vojvodini " rekla je ona. Jerkova je upozorila da pred novom rekonstruisanom Vladom Republike Srbije stoji i obaveza da se utvrdi odgovornost za sve ono što se dešavalo u njenim redovima, a što je doprinelo njenoj neefikasnosti.

"Pre svega mislim na sporost u donošenju propisa, podzakonskih akata kada su u pitanju evropske integracije. Mi smo na Odboru za evropske integracije imali prilike da vidimo da mnoga ministarstva ne usvajaju podzakonske akte koji se odnose na evropske integracije, za šta nema ni jednog realnog razloga " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 09. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook