Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 02. 2019. | Komentara: 0

Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

- Ova, ali i ranije Dačićeve izjave, ne doprinose dobrim odnosima u regionu. Nažalost, retko kada smo od Ivice Dačića mogli da čujemo da je javno progovorio o zločinima koji su devedesetih godina počinjeni u ime Velike Srbije", kazao je za Vijesti.ba portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton komentarišući izjave Ivice Dačića o BiH i Kosovu kao regrutnim centrima terorista.

LSV
 
Marton dodaje da ministar Dačić zna da je bilo ratnih zločina, ali po njemu je bolje tu istinu staviti pod tepih.

- Sa druge strane, ministar Dačić voli da govori o nekakvom islamskom ekstremizmu u BiH. Taj ekstremizam retko ko vidi, i jasno je da koristi za skretanje pažnje - smatra Marton.

Dodaje kako Dačićeve izjave ne idu zajedno s idejama koje Dačić, navodno predstavlja.

- Interesantno je da je Ivica Dačić deklarisani levičar. Nisam baš siguran da nacionalizam, koji on često ispoljava, ide zajedno sa idejama demokratske levice - napominje Marton.

On ističe kako je Dačić, ipak, bio portparol Slobodana Miloševića.

- Očigledno sve to ima snažan uticaj na političku orijentaciju ministra spoljašnjih poslova Vlade Srbije - zaključio je Aleksandar Marton za Vijesti.ba.

 (SzILSV, 26.02.2019)




Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

NOVI SAD - Gostujući sinoć u emisjiji Sučeljavanje na RTV-u potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je da je Liga na proteklim izborima ostvarila istorijski rezultat, a kao primer naveo je Novi Sad gde je LSV na lokalnim izborima osvojila skoro duplo više odborničkih mesta nego na prethodnim.
Izjave | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 1

Naprednjacima popuštaju stege

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da naprednjacima „popuštaju stege koje su im nametale razne marketinške agencije zbog panike što ne mogu da formiraju vlast“, preneo je današnji Kurir.
Izjave | Utorak, 15. 05. 2012. | Komentara: 1

SNS će se raspasti kad izgubi izbore

BEOGRAD - Od 21. maja, šta god da se desi, Srbija više neće biti ista. Ona će ili definitivno zakoračiti prema evropskim integracijama ili će krenuti u neki proces devedesetih ili u neki novi put, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook