Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 02. 2019. | Komentara: 0

Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

- Ova, ali i ranije Dačićeve izjave, ne doprinose dobrim odnosima u regionu. Nažalost, retko kada smo od Ivice Dačića mogli da čujemo da je javno progovorio o zločinima koji su devedesetih godina počinjeni u ime Velike Srbije", kazao je za Vijesti.ba portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton komentarišući izjave Ivice Dačića o BiH i Kosovu kao regrutnim centrima terorista.

LSV
 
Marton dodaje da ministar Dačić zna da je bilo ratnih zločina, ali po njemu je bolje tu istinu staviti pod tepih.

- Sa druge strane, ministar Dačić voli da govori o nekakvom islamskom ekstremizmu u BiH. Taj ekstremizam retko ko vidi, i jasno je da koristi za skretanje pažnje - smatra Marton.

Dodaje kako Dačićeve izjave ne idu zajedno s idejama koje Dačić, navodno predstavlja.

- Interesantno je da je Ivica Dačić deklarisani levičar. Nisam baš siguran da nacionalizam, koji on često ispoljava, ide zajedno sa idejama demokratske levice - napominje Marton.

On ističe kako je Dačić, ipak, bio portparol Slobodana Miloševića.

- Očigledno sve to ima snažan uticaj na političku orijentaciju ministra spoljašnjih poslova Vlade Srbije - zaključio je Aleksandar Marton za Vijesti.ba.

 (SzILSV, 26.02.2019)




Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Funkcioner PASOK-a podržao Martona i LSV

ZRENJANIN – Član Glavnog odbora grčke stranke PASOK, Nikos Mouroutsos,  podržao je danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenog kandidata na većinskoj listi za Skupštinu AP Vojvodine Aleksandra Martona, poželevši im pobedu na predstojećim izborima.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 2

Predstoji borba za Novi Sad

NOVI SAD – Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada  Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook