Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 02. 2019. | Komentara: 0

Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

- Ova, ali i ranije Dačićeve izjave, ne doprinose dobrim odnosima u regionu. Nažalost, retko kada smo od Ivice Dačića mogli da čujemo da je javno progovorio o zločinima koji su devedesetih godina počinjeni u ime Velike Srbije", kazao je za Vijesti.ba portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton komentarišući izjave Ivice Dačića o BiH i Kosovu kao regrutnim centrima terorista.

LSV
 
Marton dodaje da ministar Dačić zna da je bilo ratnih zločina, ali po njemu je bolje tu istinu staviti pod tepih.

- Sa druge strane, ministar Dačić voli da govori o nekakvom islamskom ekstremizmu u BiH. Taj ekstremizam retko ko vidi, i jasno je da koristi za skretanje pažnje - smatra Marton.

Dodaje kako Dačićeve izjave ne idu zajedno s idejama koje Dačić, navodno predstavlja.

- Interesantno je da je Ivica Dačić deklarisani levičar. Nisam baš siguran da nacionalizam, koji on često ispoljava, ide zajedno sa idejama demokratske levice - napominje Marton.

On ističe kako je Dačić, ipak, bio portparol Slobodana Miloševića.

- Očigledno sve to ima snažan uticaj na političku orijentaciju ministra spoljašnjih poslova Vlade Srbije - zaključio je Aleksandar Marton za Vijesti.ba.

 (SzILSV, 26.02.2019)




Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Crkva ne treba da se bavi politikantstvom

NOVI SAD – Komentarišući optužbe Eparhije bačke da će 70. godišnjica novosadske Racije biti obeležena sa dve odvojene komemoracije zbog sukoba Srpske pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za današnji Dnevnik da je situacija zapravo drugačija.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Kadrovi URS da napuste funkcije u Novom Sadu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnja dešavanja na sednici Skupštine grada Novog Sada i odustajanje od smene kadrova Ujedinjenih regiona Srbije sa funkcija u Gradskoj kući i javnim preduzećima, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je u izjavama za Politiku i list Danas da bi predstavnici URS-a trebalo da podnesu ostavke na gradske funkcije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook