Marton: DJB postaje nova Srpska radikalna stranka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: DJB postaje nova Srpska radikalna stranka

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da pokret Dosta je bilo (DJB) sve više liči na Srpsku radikalnu stranku.

LSV

- DJB definitivno postaje nova Srpska radikalna stranka - napisao je Marton na Tviteru.

On je na taj način reagovao na navode DJB-a da su reporteri N1 „na silu, sa kamerama“ pokušali da upadnu u crkvu prilikom služenja pomena žrtvama Racije, u kojoj je mađarska okupatorska vojska pobila hiljade nedužnih Jevreja, Roma, Srba i ostalih.

N1 je saopštila da su njihovoj ekipi predstavnici Srpske pravoslavne crkve zabranili da uđe u crkvu.

(SzILSV, 09.01.2021)




Izjave | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Pokrajina je prva progovorila o suočavanju sa prošlošću

NOVI SAD - Današnja Politika podseća da je Skupština AP Vojvodine usvojila 28. februara 2003. godine Rezoluciju o nepriznavanju kolektivne krivice, a koju je potpisao tadašnji predsednik skupštine Nenad Čanak. Za usvajanje rezolucije glasala je većina od 120 poslanika, koju su činile stranke tadašnjeg DOS-a.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje je u autentičnom tumačenju zakona

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras u emisiji Jedan na jedan na Radio-televiziji Vojvodine da je autentično tumačenje Zakona o restituciji, koji je predložila LSV, rešenje za dileme koje su se pojavile u javnosti povodom ovog zakon.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV će glasati za rebalans budžeta

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine glasaće za rebalans ovogodišnjeg budžeta jer je Vlada Srbije prihvatila amandman Saveza vojvođanskih Mađara koji se odnosi na izdvajanja namenjena Vojvodini za kapitalne investicije, rekla je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook