Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

BEOGRAD / NOVI SAD - Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade – istakao je izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao da će u novoj Vladi Srbije, čiji je sastav juče najavljen, biti svega i svačega, kao i da je ona zaštićena od napada sa više strana i biće napadana sa više strana.

LSV

Čomić će da sprovodi ono što je DS trebala da uradi pre 20 godina

Čanak je istakao i da bi on, da je bio u situaciji da sastavlja vladu, Gordanu Čomić predložio za isto ministarstvo za koje ju je predložio Aleksandar Vučić. Lider LSV je istakao da Čomićevu poznaje dugo, od gimnazijskih dana, a da je ona bila potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, kada je Čanak bio predsednik ovog parlamenta.

- Ja sam tada rekao i u plenumu – ko je sa Gocom Čomić radio, tome ni pakao neće teško pasti. Ona je po obrazovanju fizičar i kao takva sve posmatra kao da je skalar, vektor i koliko je to kad se tačno izmeri i sa njom je sve tako precizno. Oni što su završili Megadens fakultete to neće moći da prate. Slučajno imam informaciju da je ona na razgovore o tome da uopšte učestvuje u vladi došla sa napisanim radom šta će sve ona da uradi i rekla ili ću da dobijem mogućnost da ovo uradim ili nemojte na mene računati – ispričao je Čanak, dodajući da će Čomić sigurno uraditi pomak kada su u pitanju poglavlja 23 i 24, a koja su ključna u priključenju Srbije Evropskih uniji.

- Lično mislim da je ona idealna osoba za to, bez obzira kakva je vlada. Da li će neko da ubedi Gocu Čomić da ona odstupi od svojih ubeđenja? Pa ona je pravila DS, 30 godina je bila u toj stranci, izbace je zato što je nastavila da se zalaže za ono za šta se zalagala 30 godina, jeste vi poludeli. Sad, najedanput, zašto je u ovoj vladi, zato što su je zvali. Što je nije zvao niko drugi ni u jednu drugu vladu? Zato što znaju koliko je teško sa njom sarađivati. Jeste li primetili da nema nijedne afere vezane za Gocu Čomić? Da je 2018. godine ona došla na čelo Demokratske stranke, DS bi danas bila ono što je trebala da bude. Međutim, pošto su je najurili iz raznih interesa, evo izvolte gledajte. Sad ćete da gledate kako će Gordana Čomić da sprovodi ono što je DS trebalo da uradi još pre 20 godina – naglasio je Čanak.

Lider LSV je negodovao što je Aleksandar Vulin predložen za ministra policije, nakon što je bio ministr odbrane. 

- Aleksandar Vulin je "beli mrak", služi za distrakciju pažnje. Ministarstva sile ne služe tome da neko leči komplekse jer nije išao u vojsku – napomenuo je Čanak. 

Dodao je da novi ministar policije kao prvi posao mora da ima rešavanje problema neadekvatne prijave za dodelu jeftinih stanova snagama bezbednosti, jer, kako je rekao, ako policija ne veruje u pravdu u svojoj državi onda ta država nema budućnosti.

Dijalogu je mesto u parlamentu

Predsednik Skupštine Srbije je druga ili treća funkcija u državi, to je značajno mesto ako znaš šta ćeš s njim. Ivica Dačić je dugo bio u izvršnoj vlasti, videćemo kako će se snaći u izvršnoj vlasti, kazao je Čanak i naglasio da je parlament mesto za dijalog i da ne vidi razlog da se dijalog obavjla bilo gde drugde. 

Prema njegovim rečima, parlament u Srbiji se često ismeva da bi se umanjila uloga parlamentarizma i da bi parlament postao privezak izvršne vlasti, što je uvod u diktaturu. 

- Hitler je tvrdio da je parlament koještarija i da u njemu žive parlamentarne gusenice, koje idu okolo, spletkare i ništa ne rade. To u „Mein kampf“-u imate taj deo. Zbog toga sam veliki zagovornik parlamentarizma kao koncepta, ali to mora da bude posledica slobodnih izbora a da bi bili slobodni izbori, morate imati slobodne medije, slobodu govora i ne smete imati koronu – naveo je Čanak.

Istakao je da su junski izbori bili održani samo da bi se održao ustavni poredak, da ne bi došlo do ustavne krize produžavanjem mandata ovoj vladi, ali da to nema nikakve veze sa realnošću, te da će pravi izbori biti mogući kada epidemija korone prođe.

(SzILSV, 26.10.2020)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook