Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

NOVI SAD - Kačenje slike sa likom Josipa Broza Tita u zgradi Predsedništva Bosne i Hercegovine je, po mom mišljenju, reakcija na neumereni nacionalizam koji buja u celom regionu, a naročito u BiH i otpor relativizaciji istorije SFRJ koja je sada mainstream politika na gotovo celom području bivše države - kaže za Danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 

LSV

Zamoljen da prokomentariše čin Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji je vratio u svoj kabinet fotografiju Josipa Broza Tita, Kostreš je u rubrici „Pitanje & odgovor“ rekao da taj potez ima puno simpatija u svim bivšim SFRJ republikama, ali da je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima.

- Nije period SFRJ bio idealan, ali je u mnogim segmentima života svima bilo mnogo bolje nego danas. Mislim da ovaj Komšićev potez ima puno simpatija i u Srbiji, a siguran sam i u drugim ex YU republikama, ali je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima. To bi bilo mnogo efikasnije od ovakvih simboličnih gestova. Iskreno se nadam da će se tako nešto vrlo brzo i desiti - zaključio je Kostreš.

(SZILSV, 08.12.2018)



Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook