Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

NOVI SAD - Kačenje slike sa likom Josipa Broza Tita u zgradi Predsedništva Bosne i Hercegovine je, po mom mišljenju, reakcija na neumereni nacionalizam koji buja u celom regionu, a naročito u BiH i otpor relativizaciji istorije SFRJ koja je sada mainstream politika na gotovo celom području bivše države - kaže za Danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 

LSV

Zamoljen da prokomentariše čin Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji je vratio u svoj kabinet fotografiju Josipa Broza Tita, Kostreš je u rubrici „Pitanje & odgovor“ rekao da taj potez ima puno simpatija u svim bivšim SFRJ republikama, ali da je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima.

- Nije period SFRJ bio idealan, ali je u mnogim segmentima života svima bilo mnogo bolje nego danas. Mislim da ovaj Komšićev potez ima puno simpatija i u Srbiji, a siguran sam i u drugim ex YU republikama, ali je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima. To bi bilo mnogo efikasnije od ovakvih simboličnih gestova. Iskreno se nadam da će se tako nešto vrlo brzo i desiti - zaključio je Kostreš.

(SZILSV, 08.12.2018)



Izjave | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Za bolji i kvalitetniji život u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Današnji Dnevnik piše da će na narednim izborima u Zrenjaninu svog kandidata za gradonačelnika imati i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokrataska stranka i prenosi izjavu kandidata LSV - zamenika predsednika stranke Bojana Kostreša, da se nada da će dobiti podršku Gradske organizacije LSV Zrenjanin jer ona o tome odlučuje.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook