Ne treba ljude uveravati da im nije loše samo zato što su još uvek živi

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Petak, 29. 09. 2017. | Komentara: 0

Ne treba ljude uveravati da im nije loše samo zato što su još uvek živi

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je opozicija u Srbiji u problemu zato što se sve vreme određivala prema vlasti. Mnoge opozicione partije nikad nisu imale svoju jasno preciziranu poziciju koja se drži bez obzira šta drugi rade. Čanak je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi istakao da je najveći deo opozicije izgubio svoju differential specificum od kad se SNS predvođena Aleksandrom Vučićem opredelila za evropske integracije. 

LSV

 - Opozicija je u problemu  zato što se sve vreme određivala prema vlasti. Govorim o „velikim strankama“. One nikad nisu imale svoju jasno preciziranu poziciju koja se drži bez obzira šta drugi rade. To se zove sistem vrednosti koga se držiš jer je to kičma tvog političkog okupljanja. Toga svega nije bilo, nego je sve bilo - da srušimo Miloševića. Pa smo srušili Miloševića, sa jednom potpuno budalastom tezom, a to je - da ko god je protiv Miloševića mora da je dobar čovek, što se pokazalo kao potpuna budalaština. Sada je, otprilike, priča - ko god je protiv Vučića taj je dobar čovek, pa se onda grle Janković i Dveri, Jeremić, Radulović... – naveo je Čanak.

Komentarišući  pojavu da se u tabloidima sve češće pojavljuju detalji istraga o nerešenim slučajevima ubistava Čanak je rekao da je čuo od mudrijih od njega, da je zlo na neki način veoma fotogenično.

- Ljudi imaju psihološku potrebu ne da uživaju u tom zlu, nego da videvši kako su nesrećne sudbine nekih drugih ljudi, da se osete bolje zato što nisu oni u takvoj situaciji: „Dobro da smo živi, da smo mi živi i zdravi“, prosto rečeno, „a eto vidiš kako se dešavaju ove stvari uvek nekom drugom“. Samo što to nije uvek nekom drugom. U tom smislu, ta potreba za podilaženjem toj ljudskoj potrebi putem tabloida, ne samo tabloida, na žalost, nego i elektronskih medija, mislim da nije dobra, jer odvraća pažnju. Ne treba ljude uveravati da im nije loše samo zato što su još uvek živi, što su njihovi najbliži živi. To je pokušaj da se nametne teza „Samo nek smo mi živi i zdravi“ – rekao je on.

Komentarišući predstojeći referendum o nezavisnosti Katalonije, lider LSV je rekao da nije poenta u secesiji ili nesecesiji, nego je pitanje prava na referendum, na izjašnjavanje građana koji treba da kažu svoju volju. Prema njegovim rečima, onaj koji se boji onoga što građani imaju da kažu unapred „crta đavola po zidu“.  

- Katalonci imaju šansu da kažu šta misle o tome. Tim pre što je Katalonija u svoje vreme imala i posebnu kreževinu, ima svoju državnu istoriju, ima jezik, hiljadu elemenata koji je čine posebnom od Španije. I, uzgred budi rečeno, malo je najbogatiji deo Španije, pa onda to hoće da pomogne – ukazao je Čanak. 

(BILSV, 29.09.2017)Izjave | Ponedeljak, 16. 10. 2017. | Komentara: 0

Promene jezika su neminovne

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je navodna konačna „presuda“ Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) o rodno osetljivoj upotrebi jezika objavljena u pojedinim medijima samo početak pritiska na javnost zbog Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.
Izjave | Subota, 14. 10. 2017. | Komentara: 0

Sedlarević: U vojvođanskoj skupštini prisutni kultura i uvažavanje

Pokrajinska poslanica mr Maja Sedlarević izjavila je da je u pokrajinskoj skupštini, za razliku od republičke, uvek prisutan određeni nivo kulture i međusobnog uvažavanja.
Izjave | Četvrtak, 05. 10. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Da je bilo lustracije Vučić ne bi bio predsednik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je 5. oktobar bio veliki dan za Srbiju zato što je tada okončana diktatura Slobodana Miloševića i što se ništa slično nikad nije ponovilo. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook