Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.

LSV

- Podela ovakvih knjiga u školama je nedopustiva. Učenicima se od malih nogu nameće desničarski narativ: nacionalizam, šovinizam, mržnja, podele… Dokle više? - upitao je Marton na Tviteru.

Novosadski informativni portal 021 objavio je danas tekst u kojem je naveo da su pojedini roditelji nezadovoljni zbog zbirke pesama deljene deci za praznik Svetog Save „Uskliknimo s ljubavlju“, autora Blagoja Bakovića. U zbirci se nalaze i pesme poput „Molitva pred znacima strašnog suda“, u kojima se pominju „Šiptari“ i molba da se „usliši kletva svetog Lazara“. 

 (SzILSV, 17.02.2020)



Izjave | Nedelja, 05. 02. 2012. | Komentara: 0

Staviti tačku na pljačku

NOVI SAD – Večernje novosti danas pišu da LSV, kao jedan od dokaza da se Vojvodina i dalje ekonomski izrabljuje, ističe statistički podatak da je prosečan lični dohodak u AP Vojvodini manji nego u Beogradu i u još nekim gradovima, poput Kragujevca.
Izjave | Petak, 03. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak bez konkurencije na tviteru!

NOVI SAD – Tviter komunikacija sa biračkim telom odomaćila se i na srpskom političkom nebu piše portal www.glasackakutija.com, ističući da po broju „pratilaca“, trenutno ubedljivo najveće poverenje domaće tvit zajednice uživa Nenad Čanak čiji profil @XXLTulip redovno prati čak 5682 korisnika.
Izjave | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Ko je platio napad na hrvatske navijače?

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas da se ispita ko je "u evrima platio" da se u Novom Sadu prošle sedmice napadne kolona automobila sa hrvatskim registarskim oznakama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook