Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

NOVI SAD - Činjenica da se prilikom posete Vladimira Putina Beogradu nije razgovaralo o Rusko-srpskom centru u Nišu verovatno je posledica saznanja Rusije da zvanični Beograd nije promenio svoj stav po pitanju davanja diplomatskog statusa zaposlenima u Rusko-srpskom humanitarnom centru, ocenjuje za „Danas“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- Jasno je da se ne radi o humanitarnom centru, nego o kamufliranoj špijunskoj bazi Ruske Federacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine od početka funkcionisanja takozvanog Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu upozorava na njegove štetne posledice po bezbednost naše zamlje, ali i čitavog regiona. Mi smo od vlasti tražili da se ovaj centar zatvori, jer dovodi Srbiju u brojne opasnosti. To se nije dogodilo, ali dobro je što zaposleni u ovoj ruskoj bazi nisu dobili diplomatski imunitet, što Moskva od početka traži. Kremlj je i ranije pokazivao nezadovoljstvo odlukom Srbije da Centru ne dodeli diplomatski status - ocenjuje Čanak za Danas. 

On napominje da je poznato da „zvanične ruske vlasti često pribegavaju raznim metodama pritisaka, kako bi ostvarile svoje interese“. U prilog tome Čanak navodi tvrdnju da zvanična Moskva nije odustala od svojih aspiracija vezanih za diplomatski status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. 

- Ruska Federacija ne miruje u Makedoniji, ne miruje ni u Crnoj Gori, i sasvim je jasno da ne miruje ni u Srbiji. Kremlj će i dalje vršiti pritisak na Srbiju po ovom, ali i drugim pitanjima, a na vlastima u Srbiji je da se tome odupru. Srbija mora sačuvati svoju nezavisnost, a samim tim i mir i bezbednost - zaključuje predsednik LSV. 

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

NOVI SAD - Gostujući sinoć u emisjiji Sučeljavanje na RTV-u potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je da je Liga na proteklim izborima ostvarila istorijski rezultat, a kao primer naveo je Novi Sad gde je LSV na lokalnim izborima osvojila skoro duplo više odborničkih mesta nego na prethodnim.
Izjave | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 1

Naprednjacima popuštaju stege

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da naprednjacima „popuštaju stege koje su im nametale razne marketinške agencije zbog panike što ne mogu da formiraju vlast“, preneo je današnji Kurir.
Izjave | Utorak, 15. 05. 2012. | Komentara: 1

SNS će se raspasti kad izgubi izbore

BEOGRAD - Od 21. maja, šta god da se desi, Srbija više neće biti ista. Ona će ili definitivno zakoračiti prema evropskim integracijama ili će krenuti u neki proces devedesetih ili u neki novi put, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook