Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

NOVI SAD - Činjenica da se prilikom posete Vladimira Putina Beogradu nije razgovaralo o Rusko-srpskom centru u Nišu verovatno je posledica saznanja Rusije da zvanični Beograd nije promenio svoj stav po pitanju davanja diplomatskog statusa zaposlenima u Rusko-srpskom humanitarnom centru, ocenjuje za „Danas“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- Jasno je da se ne radi o humanitarnom centru, nego o kamufliranoj špijunskoj bazi Ruske Federacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine od početka funkcionisanja takozvanog Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu upozorava na njegove štetne posledice po bezbednost naše zamlje, ali i čitavog regiona. Mi smo od vlasti tražili da se ovaj centar zatvori, jer dovodi Srbiju u brojne opasnosti. To se nije dogodilo, ali dobro je što zaposleni u ovoj ruskoj bazi nisu dobili diplomatski imunitet, što Moskva od početka traži. Kremlj je i ranije pokazivao nezadovoljstvo odlukom Srbije da Centru ne dodeli diplomatski status - ocenjuje Čanak za Danas. 

On napominje da je poznato da „zvanične ruske vlasti često pribegavaju raznim metodama pritisaka, kako bi ostvarile svoje interese“. U prilog tome Čanak navodi tvrdnju da zvanična Moskva nije odustala od svojih aspiracija vezanih za diplomatski status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. 

- Ruska Federacija ne miruje u Makedoniji, ne miruje ni u Crnoj Gori, i sasvim je jasno da ne miruje ni u Srbiji. Kremlj će i dalje vršiti pritisak na Srbiju po ovom, ali i drugim pitanjima, a na vlastima u Srbiji je da se tome odupru. Srbija mora sačuvati svoju nezavisnost, a samim tim i mir i bezbednost - zaključuje predsednik LSV. 

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 2

Predstoji borba za Novi Sad

NOVI SAD – Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada  Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Izjave | Ponedeljak, 30. 04. 2012. | Komentara: 0

Lakše je naći Mladićeve jatake nego Tomine kolege sa fakulteta

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će podržati koalicione partnere i sve istinske protivnike Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i stranaka koje propagiraju ideologiju zla.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook