Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

NOVI SAD - Činjenica da se prilikom posete Vladimira Putina Beogradu nije razgovaralo o Rusko-srpskom centru u Nišu verovatno je posledica saznanja Rusije da zvanični Beograd nije promenio svoj stav po pitanju davanja diplomatskog statusa zaposlenima u Rusko-srpskom humanitarnom centru, ocenjuje za „Danas“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- Jasno je da se ne radi o humanitarnom centru, nego o kamufliranoj špijunskoj bazi Ruske Federacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine od početka funkcionisanja takozvanog Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu upozorava na njegove štetne posledice po bezbednost naše zamlje, ali i čitavog regiona. Mi smo od vlasti tražili da se ovaj centar zatvori, jer dovodi Srbiju u brojne opasnosti. To se nije dogodilo, ali dobro je što zaposleni u ovoj ruskoj bazi nisu dobili diplomatski imunitet, što Moskva od početka traži. Kremlj je i ranije pokazivao nezadovoljstvo odlukom Srbije da Centru ne dodeli diplomatski status - ocenjuje Čanak za Danas. 

On napominje da je poznato da „zvanične ruske vlasti često pribegavaju raznim metodama pritisaka, kako bi ostvarile svoje interese“. U prilog tome Čanak navodi tvrdnju da zvanična Moskva nije odustala od svojih aspiracija vezanih za diplomatski status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. 

- Ruska Federacija ne miruje u Makedoniji, ne miruje ni u Crnoj Gori, i sasvim je jasno da ne miruje ni u Srbiji. Kremlj će i dalje vršiti pritisak na Srbiju po ovom, ali i drugim pitanjima, a na vlastima u Srbiji je da se tome odupru. Srbija mora sačuvati svoju nezavisnost, a samim tim i mir i bezbednost - zaključuje predsednik LSV. 

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Finansiranje pokrajinske kampanje pre svega iz budžetskih izvora

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, odgovarajući na pitanje „Kako ćete finansirati kampanju za pokrajinske izbore?“, rekao je u emisiji Politbiro na RTV-u da će se Liga pre svega finansirati iz budžetskih izvora koji su dostupni za finansiranje rada političkih partija i izbornu kampanju.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko ne sme da nas prebrojava

BEOGRAD – Vlast u Srbiji morala bi Ministarstvu inostranih poslova Mađarske da uputi makar protestnu notu zbog toga što je državni sekretar Mađarske Žolt Nemet krstario ovih dana Vojvodinom u vreme izbora, kao podrška Savezu vojvođanskih Mađara – istakla je za Novosti portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook